هاستینگ خوب چه ویژگی هایی دارد؟!
هاست و هاستینگ:
همیشه وقتی به دنبال سایتی می گردیم کافی فقط آدرس سایت رو تایپ کنیم و گوگل سایت مورد نظر ما رو نمایش بده.
تا حالا به این موضوع که پشت این صحنه چه پروسه ی جالبی داره اتفاق میوفته فکر کردید؟!
شاید هم اصلا اهمیتی نداشته باشید. مسئله اینجاست که اگر خودتان یک روز بخواهید سایتی داشته باشید، به هاست نیاز دارید.
اگر نمی دانید هاست چیست باید بگوییم جای مناسبی آمدید در ادامه این مطلب در مورد هاست و انواع آن صحبت می کنیم.
هاست چیست؟
هاست یا میزبانی وب به انگلیسی (Host) قسمتی از یک سرور است، که به ازای مبلغی در اختیار شما قرار میگیرد. این سرور همیشه و به صورت ۲۴ ساعته به اینترنت متصل است. حالا اگر شما در هاستتان اطلاعات سایت خود را قرار دهید، وب سایت شما در سرتاسر اینترنت در دسترس قرار میگیرد. مخاطبان میتوانند با وارد کردن آدرس سایت در مرورگر، هر لحظه وارد سایت شما بشوند.
چرا نمیشود به جای خرید هاست از کامپیوتر خودمان استفاده کنیم؟
زیرا وقتی شما هاست میخرید، در واقع یک حساب کاربری به شما اختصاص داده میشود. با توجه به هزینهای که پرداخت کردید “حجم دیسک و مشخصات خاصی ” از یک سرور را اجاره میکنید.
اصلا هاست چیست؟! من از فضای کامپیوتر خودم استفاده میکنم و اطلاعات سایتم را وارد سیستم خودم میکنم.
این کار عملا ممکن نیست. چون سرورها با کامپیوتر شخصی بسیار متفاوت هستند. کامپیوترهای ما با سخت افزارهای ضعیفتر و اینترنت محدود کار میکنند. اما سروری که هاست میزبانی ارائه میدهد بسیار قدرتمند، پر سرعت و با پهنای باند بالا است. به علاوه برای این که سایتتان برای بازدیدکنندهها همیشه در دسترس باشد، لازم است که آن را ۲۴ ساعته روشن نگه دارید. توجه کنید در صورت خاموش شدن کامپیوتر شما، سایتتان هم دیگر قابل نمایش نیست!
یک دلیل دیگر این است که در شرکتهای هاستینگ، سرورها در فضاهایی مخصوص ( اتاقهای دیتاسنتر) نگهداری میشوند. در این اتاقها تعداد زیادی سرور در قفسهها با تاسیسات کامل قرار دارد. به صورت ۲۴ ساعته به برق و اینترنت متصل هستند و حتی تمهیدات قطع برق، زلزله و آتشسوزی و … در این فضاها در نظر گرفته شده است.
منظور از انواع هاست چیست؟!
۱. هاست اشتراکی (Shared Web Hosting)
در این روش چند وب سایت از یک سرور استفاده میکنند، و در واقع حافظه سروربین چند سایت تقسیم میشود. اکثر سایتهای اینترنتی ازهمین نوع هاست استفاده میکنند.
چرا هاست اشتراکی؟! چ.ن هم مقرون به صرفه هستند و هم نیازهای سایت را برطرف میکند.
۲. هاست اختصاصی (Dedicated Web Hosting)
در هاست اختصاصی یک سرور فقط به یک مشتری اختصاص داده میشود و تنها سایت های او روی آن قرار میگیرد. کاربرد این نوع هاست برای وب سایتهای بسیار بزرگ با تعداد مخاطب بالا است. گرچه سرور اختصاصی مشکلات راه اندازی و نصب سیستم عامل و … را دارد. اما مزایای زیادی مانند سرعت و امنیت بالا، دسترسی به فضا و پهنای باند اختصاصی و… هم از مزایای آن است.
نوع دیگری از روش اختصاصی، میزبانی هاست (Collocation Web Hosting) است. در این حالت مشتری کاملا مالک سرور میشود و نگهداری از سرور را در محل مورد نظر خودش انجام میدهد.
۳.هاست مجازی (VPS)
این هاست که اتفاقا این روزها طرفداران زیادی پیدا کرده یک چیزی بین هاست اختصاصی و هاست اشتراکی است. یعنی یک سرور واحد وجود دارد، که از طریق نرم افزارهای مجازی سازی به چند سرور مجازی تقسیم میشود که در انحصار مشتری قرار دارد.
فرض کنید هر سرور از نظر فیزیکی تکه تکه شده. و هر تکه به یک مشتری داده شده است. این تکه در مقایسه با هاست اشتراکی استقلال بیشتری دارد، یعنی میتوانید روی Vps خودتان سیستم عامل و نسخه متفاوت، همچنین نرم افزارهای اختصاصی داشته باشید. از طرفی در مقایسه با سرور اختصاصی هزینه پایینتری(حدود یکپنجم تا یکدهم) پرداخت کنید.
۴.هاست ابری (Cloud Web Hosting)
هاست ابری یکی از آخرین فناوریها در زمینه هاستینگ است، که در واقع مشکلات هاست اشتراکی را حل کرده. در این هاست به جای اینکه از پشتیبانی فقط یک سرور بهره مند باشیم، همواره چندین سرور در حال کار کردن هستند. حالا اگر یکی از آنها در سرویسدهی دچار اخلال شد، حداقل یک سرور دیگر برای تحمل بار در دسترس است. مثلا زمانی که سایت شما به قدرت محاسباتی بیشتری نیاز دارد میتواند فورا آن را از ابر بگیرد، و بعد از پایان یافتن کار منابع اشغال شده دوباره آزاد میشود. در این روش down time یک سایت به صفر میرسد.
۵.هاست رایگان ( Free Web Hosting)
در مبحث خرید هاست حتما این نام وسوسه انگیز به گوشتان خواهد خورد! این وصیت را از من بپذیرید که “هیچ ارزانی بی دلیل نیست!” هاست رایگان بیشتر جنبه ی تبلیغاتی دارد و از طرف شرکتهای هاستینگ به هدف جذب مشتری و تست خدمات ارائه میشود. یعنی آنقدری نمیشود روی آن حساب کرد که سایتتان را به دستان این هاست بسپارید. چرا؟
چون محدودیت نام دامنه، پهنای باند، فضای دیسک، امنیت و… دارد.
مثلا در محدودیت دامنه شما نمیتوانید اسم سایتتان را به عنوان www.shaparaktarahi.ir به هاست متصل کنید، و اکثرا دامنهای مانند www.shaparaktarahi.freehost.ir برایتان ایجاد میشود.
از طرفی برای تامین هزینه ممکن است تبلیغاتی به سایتتان تحمیل شود، و صفحه سایت شما شبیه صفحه نیازمندی های روزنامه شود. در کل استفاده از هاست رایگان فقط برای افراد مبتدی، پروژههای ساده و تست برای برنامه نویسان توصیه میشود.
ارسال یک پاسخ